In het hart van de stad Groningen bevindt zich aan de Oude Ebbingestraat 16 een winkel vol exclusieve, functionele en stijlvolle schrijfwaren: De Vulpenwereld. Al sinds 1955 is de Vulpenwereld hét adres in Groningen voor luxe pennen, balpennen en vulpotloden.

Sinds 1924
In 1924 zijn de gebroeders Van der Woude in de Oude Kijk in ’t Jatstraat begonnen met De Vulpenwereld, hierna heeft in 1955 Sietse van der Woude De Vulpenwereld verhuisd naar de huidige locatie. In 1992 is Henk Boonstra directeur van de speciaalzaak geworden en vervolgens heeft Ronald Senechal in 2015 De Vulpenwereld overgenomen. Ronald is begonnen als klant bij De Vulpenwereld en is op dit moment de 3e eigenaar. De Vulpenwereld is één van de langst bestaande pennenwinkels in Nederland en de enige pennenwinkel in het noorden van Nederland.
 
De passie voor pennen is bij Ronald begonnen met de behoefte om netter te leren schrijven. Ronald heeft in het verleden een vulpen aangeschaft bij De Vulpenwereld en heeft in de loop der jaren steeds hogere en kwalitatief betere vulpennen aangeschaft. Hierdoor ontwikkelde de directeur een neusje voor kwaliteit van dergelijke pennen. De favoriete merken van Ronald zijn Waterman, Montblanc en Parker. De Vulpenwereld heeft inmiddels een uitgebreid aanbod van 15 verschillende pennenmerken.

Onderscheidend
Ronald vindt dat De Vulpenwereld een sterke strategie aanhoudt door een grote voorraad te hebben, hierdoor heeft De Vulpenwereld een voordeel op andere pennenwinkels doordat bijna alles ter plekke in de winkel kan worden afgehaald. Reparaties van pennen is ook iets wat De Vulpenwereld onderscheid van andere winkels. Vaak kan de eigenaar dit zelf doen en in erge gevallen zijn er contacten waar de pen terecht kan voor een reparatie. Ronald merkt ook dat online steeds een grotere markt wordt en is daarom vorig jaar ook begonnen met de huidige webshop.

Toekomstbeeld
De Vulpenwereld heeft als missie dat ze staan voor eerlijke handel. De Vulpenwereld probeert ook altijd een optimale voorraad te hebben om te zorgen voor een snelle levering. Eerlijk- en persoonlijk advies is iets wat hoog in het vaandel van De Vulpenwereld staat.

In de toekomst wil Ronald een stijging in het online marktaandeel realiseren. Ronald wil niet dat dit ten koste gaat van de fysieke winkel maar merkt wel dat veel consumenten online willen kopen en gaat hier dan ook in mee.

Liefde voor de klant
Ronald vertelt dat hij elke dag met veel plezier naar zijn werk gaat. Het leukste aan deze winkel vindt hij het persoonlijke klantcontact en het advies geven wat precies past bij de wensen en behoeften van de klant. Regelmatig komen pennenverzamelaars over de vloer bij De Vulpenwereld. De klanten van De Vulpenwereld verschillen van jong tot oud. De allerjongste persoon die samen met zijn ouders een vulpen heeft aangeschaft in de winkel van Ronald is zelfs nog maar 6 jaar oud. De oudste persoon die bij Ronald een vulpen heeft gekocht is bijna 100 jaar oud. Klanten komen soms wel vanuit heel Nederland of zelfs België om de winkel te bezoeken.